Μύθοι που καταρρίπτονται...

Η άγνοια των ανθρώπων είναι μεγάλη και πολλοί από αυτούς τείνουν να πιστεύουν ότι μα ότι ακούνε και μετά συνηθίζουν να το επαναλαμβάνουν παραπληροφορώντας έτσι κι' άλλο κόσμο εκτός από τον εαυτό τους. Γι' αυτό θα ήθελα να φέρω αντίρρηση σε καθημερινούς "μύθους" που ακούω από τους άλλους γύρω μου και είναι λάθος...
> Είμαι βαρυκόκκαλος: Δεν υπάρχει αυτό το πράγμα παιδιά. Έχω μιλήσει με γιατρούς και διατροφολόγους και όλοι γέλασαν μαζί μου όταν το ανέφερα. Ένας "βαρυκόκκαλος" με έναν "ελαφρυκόκκαλο" το πολύ να έχουν ελάχιστα γραμμάρια διαφορά. Άρα βρείτε άλλη δικαιολογία για το παραπανίσιο βάρος σας! 
> Χρησιμοποιούμε μόνο το 10% του εγκέφαλου μας: Λάθος! Και όμως επιστημονικές έρευνες απέδειξαν ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος λειτουργεί σχεδόν πλήρως. Απλά με τον τρόπο που ζούμε εμείς οι άνθρωποι, δεν φτάνουμε ποτέ πλήρως τις δυνατότητες μας...
> Αρρωσταίνουμε από το κρύο: Όταν κολλάς κάποια ίωση πάει να πει ότι κάποιο μικρόβιο εισέβαλε στον οργανισμό σου. Κανένας ιός δεν εμφανίζεται δια μαγείας επειδή βγήκες έξω χωρίς παλτό, αλλά αντίθετα κολλάς από κάποιον άλλον που ήδη έχει προσβληθεί από τον ιό. Άρα πιο πολλές πιθανότητες έχεις να αρρωστήσεις αν κάτσεις στο ζεστό σπιτάκι σου παρέα με φίλους...
> Οι άνθρωποι εξελιχθήκαμε από τους χιμπατζήδες: Αχ, τον ακούω κάθε μέρα αυτόν τον "μύθο" και εκνευρίζομαι. Ο αγαπητός μας φίλος Δαρβίνος δεν είπε ποτέ πως παλιά ήμασταν μαϊμούδες και μετά εξελιχθήκαμε με τα χρόνια σε ανθρώπους, απλά παραφράστηκαν τα λόγια του. Αυτό που είπε είναι ότι οι άνθρωποι ανήκουν στην ίδια κατηγορία ζώου με τους χιμπατζήδες και μοιράζονται σχεδόν 95% κοινά χαρακτηριστικά.
> Όταν ξυρίζεσαι οι τρίχες αυξάνονται και σκουραίνουν: Και όμως αυτός είναι ένας από τους πιο κλασσικούς "μύθους" που δεν ισχύει. Ακόμα και λογικά να το πάρεις το ξυράφι απλά κόβει επιφανειακά πολύ κοντές τις τρίχες, δεν διεισδύει στο εσωτερικό του δέρματος, άρα ο θύλακας μένει ανέπαφος και φυσικά δεν μπορεί να αλλάξει χρώμα.  
> Δεν κάνει να πλένεις τα μαλλιά σου κάθε μέρα: Δεν είναι κακό ή καλό. Απλά εξαρτάται τι τύπο μαλλιών έχεις. Αν έχεις πυκνά μαλλιά ή μπούκλες απλά δείχνουν καλύτερα μετά από μερικές μέρες άπλυτα!    
> Αν διαβάζεις στο σκοτάδι κάνεις κακό στα μάτια σου: Πωπω, γι' αυτόν τον λόγο μου φωνάζει πάντα ο πατέρας μου αλλά δεν ισχύει! Έχει αποδειχτεί πως το να ζορίζεις καθημερινά τα μάτια σου κάνει κακό στην όραση αλλά το σκοτάδι δεν έχει καμία σχέση...
> Όταν μεθάς, ο καφές σε ξεμεθάει: Κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Ο μόνος τρόπος να ξεμεθύσεις είναι ο χρόνος... Επίσης βοηθάει αν καταναλώσεις πολλά υγρά γιατί ο οργανισμός έχει αφυδατωθεί από το αλκοόλ, ή αν φας ψωμί ή φρυγανιές ή κάτι άλλο σχετικό τα οποία βοηθάνε στην απορρόφηση υγρών.  
> Τα ναρκωτικά έχουν μόνο λίγες ώρες επίδραση και ύστερα καθαρίζουν τελείως από τον οργανισμό σου. Και όμως... Αν καπνίσεις μαριχουάνα το Σάββατο, μπορεί να είσαι "μαστουρωμένος" μέχρι και την Δευτέρα. Η επήρεια κάνει 3 μέρες να περάσει και η ουσία 4 βδομάδες για να καθαρίσει τελείως από τον οργανισμό σου. Άρα ακόμα και μετά από 3 μέρες που έχεις κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών μπορεί να νιώθεις υποτονία, να έχεις χαμηλωμένα αντανακλαστικά και αντίληψη. 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Post a Comment