Σχέση ή παιχνίδια μυαλού;

Ποιος είπε ότι οι σχέσεις είναι εύκολες; Ακόμα και να ξέρεις έναν άνθρωπο καλά πριν γίνετε ζευγάρι, αν είσαι απόλυτα σίγουρος ότι σε γουστάρει, αν υπήρξατε πρώτα κολλητοί ή ακόμα και αν είσαι master στο παιχνίδι των σχέσεων πάντα ο έρωτας είναι ένας δύσβατος δρόμος, με πολλά σκαμπανεβάσματα, χωρίς πινακίδες να σου υποδείξουν την σωστή κατεύθυνση που πρέπει να πάρεις και για κάποιο λόγο ο Δήμος κάνει πάντα έργα και σε αναγκάζει να κάνεις την πιο μακριά και δύσκολη διαδρομή! Άρα με λίγα λόγια ο δρόμος του έρωτα δεν είναι, όπως στις ταινίες, στρωμένος με ροδοπέταλα. Μοιάζει περισσότερο με εκείνους τους χωματόδρομους στα χωριά που τους πατάει ανθρώπινο πόδι μια φορά τον χρόνο!
Όταν είσαι σε μια σχέση καλό είναι να μην έχεις τα πάντα σίγουρα, ακόμα και να ξέρεις πως ο άλλος σε θέλει τρελά και θα έκανε τα πάντα για εσένα. Αυτοί που λένε ότι η ζήλια είναι αδερφή της ανασφάλειας και όσοι ζηλεύουν έχουν πρόβλημα, δεν ξέρουν τι λένε! Η ζήλια είναι αναγκαιότητα σε μια σχέση, γιατί σε κρατάει σε εγρήγορση ώστε να διεκδικείς αυτό που είναι δικό σου, αλλιώς κάποιο άλλο παιδάκι θα έρθει και θα σου πάρει το παιχνίδι μέσα από τα χέρια σου. Άρα στον έρωτα και τα παιχνίδια μυαλού χρησιμεύουν... Αν κάτι αξίζει πραγματικά δεν σου έρχεται σε συσκευασία δώρου στο κατώφλι σου, παλεύεις για να το πάρεις. Κάθεσαι σπίτι σε μια γωνιά κουλουριασμένος με αγωνία και σκέφτεσαι αν πραγματικά σε θέλει ακόμα και αν στο έχει πει, βασανίζεις το μυαλό σου, αναρωτιέσαι τι νόημα κρύβεται πίσω από την κάθε του λέξη. 
Παίζεις και εσύ λιγάκι με το μυαλό του άλλου. Καλό είναι ακόμα και μετά από μια μακροχρόνια σχέση να μην τα παίρνουμε όλα δεδομένα... τα παιχνίδια μυαλού σε κρατάνε σε εγρήγορση. Μπορεί να είναι βασανιστικά, να τα μισείς και να τα καταριέσαι κάθε ώρα και λεπτό αλλά να ξέρεις ότι αυτά κρατάνε μια σχέση ζωντανή. Με την βεβαιότητα η σχέση είναι καταδικασμένη να μαραζώσει κάποια στιγμή. Γι' αυτό να ξέρετε ότι μπορεί πίσω από κάθε λέξη που λέει το ταίρι σας να ψάχνεται κάποιο απώτερο νόημα, να βασανίζεται τον εαυτό σας με εκατομμύρια ερωτήματα που ακούγονται παιδιάστικα και να είστε βουτηγμένοι στην ανασφάλεια... δεν έχει σημασία. Ακόμα και αυτό είναι μέρος του ερωτικού παιχνιδιού. Χαρείτε το!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Post a Comment