Nαι λοιπόν... είμαι ακόμα παιδί!!!

Βαρέθηκα να ακούω τον κόσμο να με αποκαλεί ανώριμη ή παιδάκι επειδή πολύ απλά μου αρέσουν τα βιντεοπαιχνίδια και κυρίως τα Αnime. Όποιος δεν μπορεί να κατανοήσει την ομορφιά τους... πραγματικά τον λυπάμαι! Είμαι από τους λίγους ανθρώπους στον κύκλο μου που παθιάζομαι τόσο πολύ με τα Αnime ή όπως τα αποκαλούν μερικοί-μερικοί κινούμενα σχέδια, καρτούν ή μίκι-μάους! ΨΌΦΟΣ σε όλους αυτούς! Ότι δεν περιέχει μέσα τον Μίκι-μάους αυτοπροσώπως δεν αποκαλείται έτσι, βλάκα! Που ζεις; Στο 1940 που το μόνο καρτούν που είχαν στην τηλεόραση ήταν ο Μίκι, ο Γκούφυ και ο Ντόναλντ; Πλέον τα αποκαλούμε ANIMATION ή απλά ANIME!
Τέλος πάντων, προχωράω παρακάτω... Πολλοί άνθρωποι λοιπόν με κοροϊδεύουν όταν τους λέω πως παρακολουθώ Anime. Μέσα τους σκέφτονται ότι είμαι ανώριμη, δεν έχω μεγαλώσει ακόμα και πως τα παρακολουθώ απλά επειδή είναι εύκολα για κάποιον να τα κατανοήσει και έχουν απλή πλοκή. ΛΆΘΟΣ! Τα anime είναι ότι πιο πολύπλοκο και δυσκατανόητο έχω παρακολουθήσει ποτέ στην ζωή μου.  Γι' αυτόν τον απλούστατο λόγο δεν απευθύνονται όλα στο παιδικό κοινό.
Όπως εσύ είδες την ταινία "Up" ή "Wall-E" και έκλαψες σαν μικρό δεκάχρονο μυξιάρικο, έτσι και εγώ βλέπω ως ενήλικας τα Anime! Ναι, υπάρχουν πολλά καρτούν που τα αποκαλούμε αλλιώς και "Παιδικά" και απευθύνονται στα παιδιά αλλά υπάρχουν και τα Anime που έχουν δύσκολη πλοκή, ακατάλληλη γλώσσα και βίαιες εικόνες που δεν θα έπρεπε και δεν θα μπορούσε να παρακολουθήσει ένα παιδί. Γι' αυτό μην μου λες ότι παρακολουθώ παιδικά και είμαι ανώριμη. 
Τα περισσότερα από αυτά τα Anime έχουν πιο πολύ ξύλο και αίμα από τις ταινίες του Σταλόνε, πιο δύσκολη πλοκή από το "Inception" που έσπαγες το κεφάλι σου να κατανοήσεις για ένα μήνα και πιο πολύ ποιότητα και νόημα από τις πιο πολλές σαχλοκωμωδίες που παρακολουθείς! Γι' αυτό αν θες να με αποκαλείς παιδί που τα βλέπω... ας είναι! Τα προτιμώ από τα σκουπίδια του Hollywood. Οι Κινέζοι έχουν ένα περίεργο τρόπο να σκέφτονται διεστραμμένες πλοκές, να σε κάνουν να ερωτεύεσαι με κάθε χαρακτήρα, έχουν σενάριο που ποτέ δεν σταματάει να σε εκπλήσσει, έξυπνες ατάκες και για κάποιο λόγο είναι άκρως εκφραστικοί με τα συναισθήματά τους... Πως μπορείς να μην αγαπάς λοιπόν τα Anime; Σε λυπάμαι πραγματικά φίλε αναγνώστη αν δεν συμμερίζεσαι το πάθος μου γι' αυτά τ α αριστουργήματα!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Post a Comment