Σύγχρονες γυναίκες...

Σύγχρονη γυναίκα... σε νευριάζει όταν οι άντρες σου φέρονται σαν ένα απλό κομμάτι κρέας, νιώθεις αδικία που δεν μπορείς να εκφραστείς ελεύθερα γιατί θα παρεξηγηθείς, αγανακτείς που πρέπει να είσαι πάντα τέλεια και σύμφωνα με τα πρότυπα των εποχών, σε τσαντίζουν τα σχόλια των αντρών που λένε πως η θέση της γυναίκας είναι το σπίτι και η κουζίνα... Με λίγα λόγια θέλεις ισότητα. Όμως σκέψου καλύτερα. Θέλεις πραγματικά ισότητα; Ναι, είμαι γυναίκα και ισχύει πως όλοι οι άντρες πρώτα με σκέφτονται γυμνή και μετά μου συστήνονται, δεν μπορώ να εκφραστώ ελεύθερα πάνω σε πολλά θέματα γιατί  μετά με κοιτάνε επικριτικά και μου λένε ότι το παίζω δήθεν αντράκι και άλλα τέτοια όμως παραδέξου ότι για εσένα η ισότητα είναι μόνο μια αόριστη λέξη που την χρησιμοποιείς σαν καραμέλα.
Αν θέλεις να είσαι στην ίδια θέση με τον άντρα τότε σταμάτα να παραπονιέσαι πως οι άντρες έχουν γίνει κότες και κάνε εσύ το πρώτο βήμα. Θες ισότητα; Πήγαινε και εσύ στρατό όπως πάνε και εκείνοι. Θες ισότητα; Όπως και εσύ μπορείς για πλάκα να πας και να την πέσεις σε έναν φίλο σου και εκείνος θα το πάρει σαν αστείο, τότε μην παρεξηγιέσαι μετά αν έρθει και σου πει ότι θέλει να σε πηδήξει. Επίσης, είναι αποδεκτό η γυναίκα σήμερα να μην δουλεύει αλλά ένας άντρας που είναι άνεργος με οικογένεια είναι αυτόματα τεμπέλης και τον ζει η γυναίκα του. Όχι κοπελιά, θες ισότητα; Δούλευε εσύ και άσε τον άντρα να κάθεται σπίτι και να αράζει. 
 Όταν έρχεται ένας ξένος άντρας να σου μιλήσει ποια είναι η πρώτη σου σκέψη; "Κανένας ανώμαλος θα είναι που θέλει να μου την πέσει" όμως αν πας εσύ και μιλήσεις σε έναν άγνωστο άντρα όλα είναι εντάξει... Γι' αυτό παρατήρησε ότι πάντα υπάρχουν δύο όψεις σε ένα νόμισμα. Δεν αδικούμαστε μόνο εμείς οι γυναίκες, και οι άντρες είναι πολύ παρεξηγημένοι πολλές φορές. Ναι, συμφωνώ πως σε πολλά θέματα έχουμε μειονεκτική θέση στην κοινωνία εμείς οι γυναίκες αλλά και εμείς βλέπουμε τους άντρες πολύ επικριτικά τις περισσότερες φορές. Γι' αυτό την επόμενη φορά που θα γκρινιάξεις για την ανισότητα που υπάρχει... άντε στην κουζίνα να φτιάξεις κανένα σάντουιτς! Άσε τον άντρα να είναι άντρας και σταμάτα να παραπονιέσαι πως έχουν γίνει όλοι αδερφές και κότες γιατί εμείς οι γυναίκες τους καταντήσαμε έτσι με την συμπεριφορά μας και την δήθεν "ισότητα"!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Post a Comment